недеља, 23. децембар 2012.

o turbofolku...

Ovo stalno napadanje uživalaca i ljubitelja turbo folk muzike je stvarno zastrašujuće. Ono što me još više čudi jesu dežurni "borci za ljudska prava" koji ništa ne rade po ovom pitanju. Odjednom ljudska prava više nisu bitna. Ili su ljudska prava bitna samo za jedan dio populacije? Meni se čini da smo došli do stepena kad su ljudska prava elitizirana i pripadaju samo određenim populacijama u društvu.

U svakom slučaju pritsak stalni i napadi sa svih strana ne jenjavaju. Stalna medijska prozivanja, pa čak se i protesti organizuju protiv turbofolk muzike. Mene samo zanima koga to turbofolkeri ugrožavaju pa su oni toliko nepoželjni. Ljudi slušaju muziku između svoja 4 zida. Zašto to ikog zanima i zašto je ikog briga ko koju muziku sluša? A da ne spominjem da turbofolk muzike i nema na ovim javnim servisima. Ne zaboravimo da taj isti javni servis finansiraju i plaćaju ljubitelji turbofolk muzike. Gdje je tu pravda? Pa de da prestanu plaćat, pa eto servisa do ujutru. Dalje ne bi ni potrajao jer bi propao zbog nedostatka finansija. Znamo ko čini najveću populaciju u plaćanju ovih poreza i kojekakvih gluposti.

A kad čujem koje su navodne opasnosti od turbofolk muzike, pa mislim stvarno... Ko da djeca smišljaju te razloge. Te imaju kockaste glave, te prave nerede, te ovo, te ono. A sve same neistine. Većina raje koja ide na koncerte ide da se dobro zabavi u čemu obično i uspijeva. Ali kao da se uvijek nađu neke zavidne duše koje bi to da sruše i pokvare. I ne, tamo se ne prodaju tablete i droga kao na onim partijima na kojima trešti ona elektronska muzika. Niti ima tuča i šutki ko što ima na onim rok i pank koncertima.

Da ne spominjem ove neke zabrane i prijetnje glede održavanja koncerata. Oni bi nekog tukli i nekom prijetili. Pa šta ćete ako vam sutra dijete kaže da voli turbofolk i da uživa u tome. Hoćete se odreć vašeg djeteta? Ili ćete ga marisat dok ne počne slušat Dipeš mod, Koldplej ili Majkla Džeksona. Halo, pa nije vam ovo onaj prošli sistem da branite kako vi šta hoćete po vašem nahođenju. Prevazišli smo to. Sloboda govora (u ovom slučaju pjevanja) i okupljanja je zakonom zagarantovana. A opet neki pozivaju na kojekakve zabrane i time ruše temelje modernog i demokratskog društva. Mislim, danas su turbofolkeri, sutra ko zna ko. Možda ja, a možda i vi koji čitate ovo.


Evo vama malo Esada Plavog, pa vi meni recite šta ovdje ima loše. Čovjek pjeva, svi plešu i zabavljaju se, a lijepe cure na sve strane. Svi nasmijani i raspoloženi. I neko bi ovo branio...


Нема коментара:

Постави коментар